Eredmények

A DEKI Klaszter megalakulása óta eltelt 3 évben sikerrel vette az akadályokat és céljainak megfelelően végezte tevékenységét: a klaszter adta lehetőségekkel tagjaink zöme élt, a Balkán országai mellett idéntől már Ukrajna piacán is, több mint 40 építőipari, beruházási, mezőgazdasági szakmai rendezvényén vettek részt a közös zászló alatt. Ezen rendezvények a legtöbb megjelent cég számára lehetőséget nyújtott új kapcsolatok kiépítésére és a meglévők fejlesztésére, a már megszerzett piaci pozíciók megőrzésére és erősítésére.

A közös megjelenések eredménye egy közös kiadvány megszületése is:

A tagokat, tevékenységük – termékeik alapján innováció és környezetvédelem szempontokat figyelembe véve, INNO-PACK és/vagy ÖKO-PACK csomagokba rendszerezve, egy közös katalógust készítettünk magyar és angol nyelven, a tagok termékeinek megjelölésével és elérhetőségeikkel.

Az igény szerint évente módosított tartalmú kiadványokat hozzáférhetővé tesszük a jövőben minden közös rendezvény alkalmával, függetlenül attól, hogy minden tag jelen van-e az adott rendezvényen, így lehetővé téve a folyamatos információáramlást, és a köztudatba épülést.

A hosszútávú fenntarthatóságot szem előtt tartva együttműködési megállapodás aláírását kezdeményeztük a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal (HITA), amely szövegében és tartalmában véglegesedni látszik, és várhatóan a 2013-as év végéig aláírásra kerül mindkét fél részéről.