Hajdina kalória – Lehet fogyni hajdinával?

Hajdina fogyókúra

hajdina fogyókúra

A hajdinát sokszor gabonának tekintik, ám valójában a fűfélékhez tartozik - éppen ezért glutént sem tartalmaz. Háromszögletű termése számos ásványi anyagnak, nyomelemnek és vitaminnak a forrása, fogyasztása nemcsak egészséges, de segíti a súlyvesztést is.

HOGYAN FOGYTAM LE 40 KG-T

A növény leírása A keserűfűfélék - Poligonaceae - családjába tartozó hajdina - Fagopyrum esculentum - körülbelül 60 centiméter magasra megnövő egynyári növény. Szára egyenes, legtöbbször piros, nyíl alakú levelekkel. A levéltengelyen és az ágak végén rózsaszín vagy fehér virágok ülnek.

Ha ezt eszed, 10 nap alatt akár 10 kilót fogyhatsz, és nem éhezel!

Virágzási ideje júliustól októberig tart. A hajdina termése szögletes, érett állapotban fekete színű.

hajdina fogyókúra

A növényt kultúrákban termesztik, miközben a hajtást és a virágot gyógyításra használják, termése kiváló gabonapótló. Bélradírozó és zsírégető hajdina A hajdina igen értékes élelmiszer, szénhidrát- fehérje- ásványianyag- vitamin- és rosttartalmát tekintve egyaránt.

Persze, hisz elég magas a kalóriatartalma. Alapvetően minden hízlal, ha túl sokat eszünk : Egyébként lehet, hogy ez a csodálatos módszer azon alapszik, hogy az ember igencsak visszafogja magát, ha kizárólag ízesítetlen főtt hajdinát eszik. Nyilván, ha valaki csokit, fagyit, üdítőt, pizzát, szendvicset eszik, akkor valószínűleg sokkal több kalóriát fog bevinni, mintha csak unalmas, főtt hajdinát ehet. Anyu

Jelentős mennyiségű kálium, kalcium és magnézium van benne, emellett bővelkedik olyan nyomelemekben, mint a vas, a réz vagy a hajdina fogyókúra.

Mindezeknek köszönhetően a hajdina fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi az anyagcserét, segíti a zsírégető folyamatokat.

Nem fog fogyni akkor sem, ha vajat és cukrot ad a hajdinak. Mindazonáltal, amikor azt kérdezik, hogy a hajdina kombinálható-e más termékekkel az étrendben, az orvosok igenlő választ adnak. Ami a legjobb, a hajdina zöldségsaláta, sovány hús vagy csirke keveréke.

A benne lévő rutin nevű flavonoidnak köszönhetően a hajdina fogyasztásával erősíthetőek a kapillárisok és a vénák, így segít megakadályozni hajdina fogyókúra víz felhalmozódását a szövetekben.

Ráadásul kutatások szerint a rutin sokszorosára növeli a C- és E-vitamin antioxidáns hatását, vagyis lassítja az öregedést, gyulladáscsökkentő, rákellenes, szívvédő hatással bír. A hajdinamag a gabonafélékkel ellentétben nem tartalmaz glutént, ezért gluténérzékenység esetén a diétás étrend része lehet.

hajdina fogyókúra