Változtassa meg a céljait

Fogyni gondolkodásmód, Végül fogyás Távol a diétamániától a pozitív gondolkodásmód felé

Tartalom

  A gyors diéták nem működnek - ez nem jelenti azt, hogy nem lehet velük fogyni, mert lehet.

  egészséges fogyás arány karina fogyás tlc

  Csakhogy a gyors diétákkal leadott kilók mind visszajönnek. Ezt nevezik jojóeffektusnak. Ahhoz, hogy tartósan és sikeresen csökkenthesd a súlyodat, és elkerülhesd a jojózást, egy másik megközelítésre van szükség.

  legjobb keksz a fogyáshoz 40 napos kihívás fogyás

  Mi is maga a jojóeffektus? Ez alatt a gyors fogyás utáni gyors visszahízást értjük, amelynek egyfelől az az oka, hogy a célsúly elérése után a diétázó visszaáll a korábbi étrendjére, másfelől az, hogy az extrém kalóriamegszorítás miatt a szervezet "éhező módba kapcsol", vagyis úgy érzékeli, hogy nem kap elég tápanyagot, ezért a bevitt ételből többet raktároz el zsír formájában, és lelassítja az anyagcserét.

  Ha emellett a fogyókúrázó visszatér a korábbi étkezési szokásaihoz, amelyek miatt meghízott, könnyű megérteni, hogy lehet, hogy minden leadott kiló pillanatok alatt visszajön, sőt, a hízás még annál is tovább folytatódik.

  védőszent a fogyásért gyors fogyás egy hétig

  Hogy lehet kiküszöbölni a jojózást? A tartós fogyás alapja a kalóriadeficit, de nem mindegy, hogy mennyi kalóriadeficit.

  gallércsontok fogyás után zsírvesztés húsleves

  Az egészséges fogyás mértéke heti fél-1 kiló, ha ennél gyorsabban megy le az extra súly, akkor szinte elkerülhetetlen a jojózás. Ehhez hetinapi kalóriányi deficitre van szükség, ezt azonban nem mind az étkezésből kell fedezned.

  Sőt, az a legideálisabb, ha nagyjából az egyharmadát mozgásból állod. Az viszont már ezekből az arányokból is látszik, hogy bár a mozgás tagadhatatlanul fontos az anyagcsere rendes működéséhez és a vércukorszint fogyni gondolkodásmód tartásához, a fogyás sikere a táplálkozáson áll vagy bukik.

  derékzsír elvesztésének egyszerű módjai hüvelyk fogyás Beverley

  Hiszen ha előáll a kalóriadeficit, a súly akkor is elindul lefelé, ha az ember meg sem mozdul hozzá. Ez alapján sokan gondolják azt, hogy egy kicsit jobban meghúzzák a napi kalóriabevitelt - nem sokkal, tényleg csak egy kicsit!

  A szigorú diéta azonban ritkán hoz tartós eredményt, és az önfegyelmen alapuló fogyókúrás gondolkodás nagyon rossz mintákat ültet el az agyban.

  fogyás tárgy összehasonlítása fogyáshoz szükséges kilojoule

  Ha szigorú fegyelmet igényel, hogy ne együnk, akkor az étel nyilván valami olyan dolog, amire szörnyen vágyunk, mégsem kaphatjuk meg, innen pedig egyenes az út az ételfüggőség és az étkezési zavarok világába.

  A tartós fogyáshoz elengedhetetlen, hogy az ember átprogramozza az agyát, és reálisan közelítse meg a fogyást, ne akarjon többet és gyorsabban fogyni, mint az egészséges, és akkor könnyen elkerülheti a jojózást.

  Ez a mai epizód a gondolkodásmód témájáról szól.

  Ebben a hozzáállásváltásban segít például az intuitív étkezés is, melynek fogyni gondolkodásmód alapelve éppen az, hogy el kell utasítani a fogyókúrás mentalitást, hiszen ami tilos, arra csak jobban vágyunk, helyette ésszerű, új étrendet kell kialakítani.